Huis inplaats van huid, schrijven mensen dit bewust zo?

Ik zie best wel vaak dat mensen huis schrijven als het stukje tekst over de huid gaat. Is dit perongelijk (de D en de S zitten dicht bij elkaar op het toetsenbord) Of zien mens hun huid zeg maar echt als huis (van je geest ofzo).
Misschien mensen uit het oosten van het land of belgie?

Ik vraag dit omdat ik deze fout zo vaak voorbij zie komen dat het bijna niet meer perongelijk kan zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bovenstaande antwoorden geven aan dat het inderdaad door te snel typen of door gewone spelfouten zal komen. Daarnaast geef je zelf inderdaad al aan dat de S en de D naast elkaar op het toetsenbord zitten. Daar komt nog bij dat je deze met je linkerhand en vaak met je pink of je ringvinger aanslaat. Ik denk dat de meeste mensen hier de minst orientatie hebben, en dus op deze manier vaak de verkeerde toets aanslaan. (max 15% van de wereldbevolking is linkshandig, dus 85% is rechts). Verder zou je het nog kunnen verklaren door de woordenboekfunctie die aanwezig is op alle smartphones van tegenwoordig. Als je het woord dus fout typt bijvoorbeeld "huia" dat het woordenboek dan als eerste keuze "huid" aangeeft, en dit automatisch toepast.

Dit is volgens mij echt gewoon een typefout, mij gebeurt het ook zeer regelmatig.

Het komt door de iPhone. Die heeft een klein toetsenbord en als je snel typt mis je wel eens een toets. Dan krijg je huis in plaats van huid.

Gewoon een typfoutje en zelf denk ik dat het komt omdat de d en s naast elkaar zitten op je toetsenbord.

Meeste mensen vergeten en dat gebeurt mij ook om het voorbeeld te lezen. En dat krijg je dit. Heeft ook met snelheid te maken. Meestal wordt je er door kritische lezers op geattendeerd.

Volgens mij is het ook per ongeluk. Soms zoek ik op Google naar een trefwoord, dat ik verkeerd heb getypt. Desondanks komt er en behoorlijk aantal treffers uit. Anderen hebben de fout blijkbaar ook gemaakt. En dan is het niet een woord dat op twee manieren gespeld kan worden. Nee het is een echte typefout.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100