kunnen Belgen Nerderlandsers nadoen zoals Nederlandser Belgen na kunnen doen?

qua praten dan, met accent

Ik weet btw niet of dit in de goeie categorie staat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk het niet. Wij hebben een harde "g" en het is voor ons makkelijk de zachte "g" uit te spreken bijvoorbeeld. Maar een harde "g" is voor Belgen (en veel andere mensen) een hele moeilijke letter om uit te spreken.

Ja dit kunnen ze, ik zag een belgische presentator een nederlander nadoen en de Nederlandse presentatrice een Belg. Dit was een keer bij My name is.

Ja vast wel, vooral op dezelfde manier. Er zijn namelijk best wel nederlanders die denken dat ze het vlaams goed na kunnen doen, maar het lijkt gewoon nergens op. Ze vallen gelijk door de mand

Ja, als het enkel nadoen is om te lachen. Nee, als het echt goed moet zijn. Nadoen is niet hetzelfde als echt Nederlands praten. Volgens mij kan geen enkele Belg dat. Er zal steeds een accent of een klank zijn, zoals je dat ook bij Nederlanders blijft horen die Vlaams praten.

Ja natuurlijk kunnen Belgen dat! Het bewijs vind je in het bijgevoegde filmpje, waar je de meisjes van K3 eens op een andere manier ziet.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=ufbWcoFK6zU

Ik woon nu iets meer dan een jaar in België en ze proberen het allemaal maar het lukt ze geen van allen. Omgekeerd trouwens ook niet. Als ik Nederlanders vertel dat ik in België woon, proberen ze allemaal vlaams na te doen maar ze komen niet verder dan allez manneke. Er zullen best een aantal mensen zijn die het accent van hun buurland goed na kunnen doen, maar die mensen ben ik nog niet tegen gekomen.

Als je "tweetalig" opgevoed bent (Nederlands/Vlaams) lukt het heel aardig, maar verder zijn Nederlanders die Vlamingen nadoen lachwekkend, en Vlamingen die Nederlanders nadoen, over het algemeen ook. Om een taal of tongval echt goed te beheersen, moet je er toch een paar jaar in 'ondergedompeld' zijn geweest of enorm 'talig' zijn.

Dat verschilt per persoon. Ik ben als Nederlander heel slecht in Belgen of andere mensen/accenten nadoen, terwijl vrienden van mij er heel goed in zijn, zo goed dat je het verschil niet kunt horen tussen hen of een echte Belg. Ik denk dat het bij de Belgen wel een beetje hetzelfde zal zijn.. Verder ken ik wel een Belgisch gezin met een Nederlandse moeder, wat als ze bij Nederlanders zijn, met een minder accent praten dan met elkaar. Blijkbaar hebben ze zich goed leren aanpassen.

Jazeker kunnen ze dat. Nederlanders denken wel eens dat ze het alleenrecht hebben op het kunnen nabootsen van typetjes en accenten en dialecten, maar ik heb Belgen Nederlanders horen nadoen, maar ook Surinamers en Turken die IRL vasthouden aan hun eigen 'dialect'. Dat wij altijd meteen horen dat het geen ABN is, komt niet omdat ze het minder goed doen dan wij een Amsterdammer, een Belg of een Amerikaan nadoen, maar omdat we beter Nederlands spreken, en dus meteen horen waar het niet 100 % klopt. Als wij zelf een accent nadoen, horen we dat gewoon niet. Wel is het voor Nederlanders vrij makkelijk om alle mogelijke talen en dialecten na te bootsen omdat onze eigen taal zoveel klanken heeft die ons dus vrij natuurlijk afgaan. Maar dan nog pik je in ALLE talen de Hollanders er echt wel uit, hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100