Zijn er woorden in het Nederlands die exact hetzelfde betekenen?

Ik vraag me af of er twee (of misschien wel meer) woorden zijn in het Nederlands die echt exact hetzelfde betekenen. Niet zoals de meeste synoniemen dus, zoals "Lopen" en "Marcheren". Deze betekenen wel ongeveer hetzelfde (vooruit gaan door je benen te gebruiken), maar niet precies hetzelfde (als je loopt doe je toch echt wat anders dan dat je marcheert...)
Ik hoop dat jullie de vraag een beetje begrijpen, en er een antwoord op weten...

Toegevoegd na 12 minuten:
Ik bedoel dus ook dat ze op precies dezelfde momenten kunnen worden gebruikt. Als twee woorden wel hetzelfde betekenen, maar de één is een oude vorm, die niemand meer gebruikt, dan betekenen ze eigenlijk niet meer exact hetzelfde...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

`trouwen en huwen Toegevoegd na 46 seconden: stelen en jatten, piken, ontvreemden... Ik denk dat de lijst eindeloos is... Toegevoegd na 1 minuut: pikken bedoel ik i.p.v. piken.

Wis en zeker zijn die er. Ook al begrijp jij geen sikkepit, moer, fluit, snars, biet of bal van mijn antwoord. Het hangt dus van de contekst af of de betekenis exact hetzelfde is. Want veel woorden zijn voor meerderlei uitleg vatbaar.

beesten/dieren, empathie/inlevingsvermogen

auto en wagen Toegevoegd na 1 dag: treiteren, pesten, jennen, sarren, stangen, tergen. Allemaal één betekenis!

Die ik kan bedenken zijn huilen/wenen en fiets/rijwiel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100