Bestaat er een woord voor iemand die overdreven enthousiast op iets reageert, terwijl eigenlijk het tegendeel waar is?

Voorbeeld:
-Vader die over het optreden onwijs enthousiast is over zijn zoon, terwijl hij er niks van bakt.
-Een kandidaat van een ruziende partij die partij kiest , en die telkens bevestiging geeft dat de woorden van van die partij waar zijn, terwijl hij er eigenlijk niet mee eens is.
-Of een fan van een bepaalde artiest die altijd zegt dat hij goed is, ook al wordt hij ouder en slechter, hij zal altijd blijven zeggen dat hij goed is!

Weet jij het antwoord?

/2500

Tunnelvisie

Ik zou het huichelen of het synoniem hypocriet noemen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypocrisie

Schijnheilige, uitslover, kontenlikker (of -kruiper), opportunist.

Volgens mij is dat gewoon gezond sarcasme of cynisme. Vaak komt een boodschap namelijk duidelijk over als je hem tot in het belachelijke tegenovergesteld brengt.

Vraag 1 heet liefde. Een kind kan het niet fout doen bij een vader. Vraag 2 zijn meelopers die met alle winden meewaaien om een confrontatie te voorkomen of gewoon niet assertief genoeg zijn. Vraag 3 is dus een echte fan, Die gene heeft zijn of haar sporen al verdiend bij de fan en dan blijft het respect en bewondering voor deze persoon ook als die wat minder wordt.

Gretig, naief, geestdriftig, irrealistisch, overdreven, overenthousiast, fanatiek?

Er is een zogenaamde 'confirmation bias', die ervoor zorgt dat mensen alleen maar feiten benadrukken die hun stelling bevestigd, en feiten die hun stelling ontkracht negeert. Echter, in deze voorbeelden vind ik de bovengenoemde bias eerder zeer indirect aanwezig. In eerste instantie gaat het toch met name om liefde, niet afgewezen willen worden (of te verlegen voor het voeren van de eigen mening) of gewoon gek op iets zijn en daar voor gaan. Echt een woord heb ik er zodoende niet voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100