Waarom is het DE aanrecht, en niet HET aanrecht?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik vindt het aanrecht veel logischer klinken.

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik heb nooit anders geweten als het is DE aanrecht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan beide, de en het aanrecht. Net als de matras en het matras, in de link staan nog meer voorbeelden

Bronnen:
http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/525/

Het is ook HET aanrecht en niet DE aanrecht Toegevoegd na 29 seconden: Je staat te koken aan HET aanrecht. Toegevoegd na 1 minuut: De pannen staan op HET aanrecht.

de aanrecht klinkt niet juist ik zou toch zweren dat het het aanrecht is. het klinkt echt voor geen meter om de te gebruiken. Toegevoegd na 10 minuten: ik heb even op google gekeken en het mag allebei dus het aanrecht is goed maar de aanrecht is ook goed!

het kan alle 2 het is alle 2 gewoon nederlands de aanrecht en het aanrecht bijvoorbeeld mijn mes ligt op het aanrecht of mijn mes ligt op de aanrecht. bij de kun je het goed merken bij waar ligt mijn mes? ooh dat ligt nog op DE aanrecht Toegevoegd na 1 minuut: maar dat kan ook het zijn

Zowel het aanrecht als de aanrecht is juist. Volgens mijn woordenboek is 'aanrecht' zowel onzijdig als mannelijk, dus beide vormen zijn juist.

'Aanrecht' is een onzijdig woord en wordt dus per definitie begeleid door 'het', als lidwoord. Toegevoegd na 22 minuten: Correctie na raadplegen woordenboek: aanrecht kan ook een mannelijk woord zijn en derhalve als 'de aanrecht' aangeduid worden. Raar fenomeen, Nederlandse taal....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100