Wat is het verschil: Jeu de boules/Pétanque en bocce/bocci(e)?

''pétanque'' is een synoniem voor ''jeu de boules'', niet waar? Het is gewoon hetzelfde spel maar in de Provence wordt het ''pétanque genoemd'', toch? In het Engels heb je het woordje ''bocce/bocci(e)'' is dit precies hetzelfde als jeu de boules/pétanque?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pétanque is de Franse benaming voor het spel dat wij Jeu de Boules (spel met ballen) noemen, dat inderdaad in Frankrijk een noemer is voor meerdere spellen. In aanvulling op het antwoord van MisterWrite: Ik ken wel Boccia, dat is precies hetzelfde maardan voor lichamelijk beperkten met lichtere ballen en goten om door te gooien. Blijkbaar is dat dus ook de naam die ze in het Engels voor pétanque gebruiken.

Bronnen:
http://www.boccia.nl/html_hoofdpaginas/wat...

In Nederland worden petanque en jeu de boules door elkaar gebruikt, maar eigenlijk is het niet hetzelfde. Jeu de boules is de overkoepelende term (hyperoniem) voor alle spellen met metalen ballen. Petanque is één van die spellen. Volgens mij wordt in Frankrijk de term jeu de boules nooit gebruikt en wordt altijd gesproken van petanque, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Wat bocci is weet ik niet.

Jeu de Boules is een verzamelnaam voor balspellen. Er zijn heel veel verschillende soorten en varianten. Petanque is er één van. Bocce in Italië is weer een ander balspel. Zo zijn er denk ik wel meer dan 50. Wat wij in Nederland spelen is petanque en de meesten noemen dat Jeu de Boules.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100