heeft koolzuur met zuurkool te maken?

hebben deze 2 dingen iets gemeen, of lijken ze gewoon op elkaar? gewoon benieuwd ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heeft niets met elkaar te maken, behalve dat het allebei zuur is (zuurkool natuurlijk sowieso en koolzuur ook, alleen merk je daar niks van, omdat het ee onzichtbaar gas is). Leuke vraag!

Nee, koolzuur heeft evenveel met zuurkool te maken als aardbei met beiaard. Ze hebben totaal verschillende betekenissen, maar zijn samengesteld uit de omgekeerde volgorde van de lettergrepen.

Bij de productie van zuurkool komt koolzuur vrij, maar dat is dan ook de enige link die ik kan bedenken.

` kool - zuur het -woord 1 de chemische verbinding H 2 CO 3 ; 2 de populaire benaming voor koolstofdioxide, CO 2 Zuurkool is gesneden witte kool die door de inwerking van diverse melkzuurbacteriën geconserveerd is. Zuurkool smaakt hierdoor zuur, maar wordt door sommigen zeer gewaardeerd. Het betreft hier dus duidelijk twee verschillende zaken die niets met mekaar te maken hebben.

Nee, maar soms wel als je zuurkool met koolzuur nuttigt, en dan bedoel ik zuurkool met cola. Dat is niet goed voor je. Dus nee, er zit geen koolzuur in zuurkool.

Bronnen:
http://wsnoi.com/tn/?p=424

Als je de woorden bekijkt dan zie je het volgende: koolzuur: dit is een zuur zuurkool: dit is een kool Het eerste deel van het woord: koolzuur: dit is een zuur dat verder (behalve waterstof en zuurstof) alleen kool bevat (H2CO3). zuurkool: dit is kool die verzuurd is.

De kool uit koolzuur komt van steenkool. Dit woord kool is een germaans woord, wat brandstof betekent. koolzuur is een gas dat in water oplost tot een zure vloeistof. Het is de bekende priklimonade. De kool uit zuurkool komt uit het Latijn caulis, wat stengel, kool betekent. Zuur is in beide gevallen hetzelfde woord: een lage pH graad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100