Tot welk woordsoort behoort het woordje 'Echt'?

in de zin: 'Ik durf het echt niemand te vertellen.'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het woordje 'echt' is een bijwoord. Bijwoorden geven een tijd, plaats, ontkenning of modaliteit aan en beantwoorden meestal vragen als hoe, waar, wanneer, in hoeverre enz. Wanneer de bijwoorden heel, erg en echt voor een verbogen bijvoeglijk naamwoord staan, kunnen ze in de spreektaal ook een eind-e krijgen: Hele mooie muziek Erge leuke schoenen Een echte fijne vent Deze verbogen vormen 'hele, erge en echte' suggereren strikt genomen dat het niet om bijwoorden maar om bijvoeglijke naamwoorden gaat, dat wil zeggen mooie muziek die heel is in plaats van muziek die heel mooi is enz. Hoewel zulke woordgroepen volgens de schoolgrammatica niet juist zijn en in verzorgde schrijftaal worden vermeden, worden ze in de spreektaal toch veel gebruikt, zonder dat het dan onverzorgd zou klinken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bijwoord

Ik zou zeggen bijwoord, het versterkt de zin. Het doet mij denken aan het woordje 'heel' of 'zeer'. Qua toevoeging dan.

Ligt eraan of je taalkundig of redekundig ontleedt. Als je ontleedt in groepen woorden(ik weet nooit welke welke is) is het een bijwoordelijke bepaling, intleedt je per woord dan is het een bijwoord

Verander 'echt' is door 'goed' em vraag jezelf het volgende: Hoe durf ik het niemand te vertellen? A: goed (of echt) Regel van bijwoordelijke bepalingen: Alles wat overblijft of wat je met de vragen: hoe, wanneer, waarom, waarmee, enz.

het is een bijwoord.

Bronnen:
http://www.cambiumned.nl/grammaticawoordso...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100