Zijn er doven die genieten van keiluide muziek?

Dan bedoel ik ook echt mensen die 100% doof zijn.
Doven kunnen andere sensoren beter ontwikkelen, en stel je zit tegen een grote speaker aan die 110dB produceert, dan kan die de (lucht)trillingen voelen.
Maar kan ie daar dan zodanig veel in voelen dat ie goed onderscheid kan maken tussen de liedjes en er zelfs van genieten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een muziekevenement georganiseerd met de naam Deaf Valley. Tijdens het feest was er de introductie van de butt-kicker. Dit apparaatje zorgt ervoor dat trillingen van muziek zwaarder worden aangezet waardoor trillingen intenser worden beleefd. Drie speciaal geprepareerde podiumdelen worden voorzien van dit apparaat zodat doven extra van de intensiteit van de muziek kunnen genieten. Deaf Valley liet zien dat het verschil tussen doven en horenden klein is als het om het genieten van muziek gaat. Toegevoegd na 2 minuten: Vergeet daarbij ook niet dat het niet alleen om het geluid gaat, maar ook om visualisering en beweging/ritme waardoor doven en slechthorenden van muziek te kunnen genieten.

Bronnen:
http://www.gomagazine.nl/article/read/1011...

Ik weet het niet zeker, maar ik denk het wel. Ik baseer dit antwoord op een scene uit Children Of A Lesser God, waarin een groep doven aan het dansen zijn op keiharde muziek.

Zeker wel. Ik ben ze regelmatig tegen gekomen in het uitgaanscircuit. Een jaar of 10 geleden heb ik eens een hele nacht met een doof iemand in de trein gezeten die me vertelde dat hij ook echt verschil in muziek voelde en de ene stijl leuker vond dan de andere. We hadden afgesproken dat als ik eens op een feestje zou draaien hij als dove danser de muziek uit zou beelden. Helaas is dat er nooit van gekomen.

Volgens mij geef je in je toelichting het antwoord: de luchttrillingen worden gevoeld en ervaren. Ook door 100% doven. Misschien niet allemaal even veel en goed, maar toch...

Ik ben jaren geleden vrijwilliger geweest bij het rolstoeldansen. Er zijn twee soorten rolstoeldansen: rolstoeler met rolstoeler, en rolstoeler met lopende partner. Omdat er te weinig lopende partners zijn, was ik vrijwilliger. Na een paar maanden trainen gingen we naar de Europese Kampioenschappen Rolstoeldansen in Boxmeer. Daar was ook een kampioenschap dansen voor (volledig) doven. Het enige dat me aan die doven opviel was, dat ze even wachtten met dansen toen de muziek al was begonnen. Ze hadden een paar maten nodig om het ritme te voelen. Toen de muziek stopte, dansten ze nog even door - het duurde even voordat ze doorhadden dat de muziek was gestopt, kennelijk vallen één of twee ontbrekende maten niet zo op. Verder was er geen enkel verschil te zien in danskwaliteiten tussen de volledig doven en horenden. Ze konden de muziek dus prima waarnemen, er goed op dansen, en zo te zien er echt van genieten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100