Wat is de benaming voor de volgende situatie? (uitleg)

Je loopt bijvoorbeeld door het station en er komt je iemand tegenmoet. In plaats van bij nadering allebij een stap de andere richting op te doen, stap je beide dezelfde kant op waardoor je elkaar niet voorbij kunt. Dit herhaalt zich door beide weer tegelijk de andere kant op de te stappen.
Ik hoop dat jullie herkennen wat ik bedoel.

Voor een situatie als dit is een benaming, hoe luidt deze?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, herkenbaar :) Moet je allebei maar even lachen want het is een beetje stomme, maar ook wel grappige vertoning. Zou het woord dat je zoekt spiegelen kunnen zijn?

Ik weet de naam niet precies van zo'n gebeurtenis, maar ik weet wel waar het mee te maken heeft. Normaal als je langs een vreemde loopt is er een soort van onbewuste hiërarchie; de minder dominante gaat aan de kant voor de dominantere (je hebt van die mensen die in een rechte lijn lopen en dwars over je heen kijken, dat zijn dominante). De situatie die u heeft omschreven gaat om een verwarring in de hiërarchie: beide personen weten niet precies wie de dominantere is, dus gaan ze allebei voor elkaar aan de kant. In sommige situaties gaan ze allebei dezelfde kant op, waardoor er zo'n verwarrende situatie ontstaat. Omdat ze er nog steeds niet uit zijn wat hun plek is, stappen ze vervolgens allebei de andere kant weer op, waardoor ze elkaar wederom in de weg zitten. Ik zou het zelf 'awkward passing by' noemen...

Soms lijkt zo'n situatie verdacht veel op een dansje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100