Is het werkwoord hoeven toegestaan?

Hoeven ligt tussen moeten en mogen in. Alleen is het vaak zo dat mensen kritiek hebben op het gebruik van het werkwoord hoeven omdat het niet correct Nederlands betreft. Desondanks is het een heel nuttig werkwoord en kan ik niet zo gauw een vergelijkbaar werkwoord bedenken. Wat vinden jullie; is hoeven een goed Nederlands werkwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja het is toegestaan zie link bij "onbepaalde wijs"

Bronnen:
http://nl.wiktionary.org/wiki/hoeven

Volgens Van Dale is het correct Nederlands hoor. Hoe kom je er bij dat 'hoeven' geen goed Nederlands werkwoord zou zijn? Toegevoegd op 25-05-2009 10:14:46 Hmm, of bedoel je misschien dat hoeven zonder ontkenning niet correct is?

Bronnen:
http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woo...

Ik heb nog nooit meegemaakt dan iemand mij verteld heeft dat hoeven niet correct nederlands is. Waar is dat op gebaseerd? Ik vind hoeven absoluut een goed nederlands werkwoord.

Daar hoef je je niets van aan te trekken hoor... Heel goed gebruikt... en heel goed Nederlands... Ik hoef dat niet op te zoeken...

Het werkwoord hoeven mag je inderdaad wel gebruiken. Het gebeurt tegenwoordig vaker dat men het werkwoord hoeven fout gebruikt, dus als vervanging voor moeten en mogen. Hoef jij niet op school te zijn? -> Moet

Nee, op straffe van verbanning.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100