Hoe zit dat met oude Bijbelse leeftijden?

De bekendste stokoude figuur uit de Bijbel is natuurlijk Methusalem. Maar naast Methusalem, worden er veel meer personen genoemd, die tegen de 1000 jaar oud zouden zijn geworden. Daarnaast kregen ze vaak hun eerste zoon (meisjes niet belangrijk of zo?) tegen hun 70e.

Als je hun leeftijd bij hun sterven zou delen door 12 (ongeveer het aantal maanden in een jaar), klinkt de leeftijd al wat logischer.

Maar dan klopt de leeftijd waarop ze hun eerste zoon kregen niet. 70 / 12 is een beetje te jong. Als je dat echter door het aantal seizoenen (4) per jaar deelt, kom je wel op een acceptabele leeftijd uit.

Dit is slechts mijn snelle theorietje. Maar hoe zit het nu echt?

Toegevoegd na 1 week:
Niemand is echt met een overtuigend antwoord gekomen, dus ik sluit deze vraag helaas zonder beste antwoord te selecteren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Widar; Veel bijbelse verhalen zijn door vele generaties heen overgeleverd, waardoor er bijna natuurlijk de nodige overdrijving ontstaat. Maar er zijn ook nogal wat verschillende manieren van jaartelling geweest die de verkeerde interpretaties van de getallen mogelijk maakte. En de burgerlijke stand zal in die tijd ook wel niet zo betrouwbaar zijn geweest als tegenwoordig.

Er was toen nog geen (betrouwbare) burgerlijke stand.

Misschien gaan deze verhalen niet over echte mensen en leeftijden maar over ideeën en concepten van het menselijk ontwikkeling.

In de bijbel staat geschreven.: de generatie van adam-noach werd heel erg oud. van 100-965 jaar. toen heerste er ook een heel ander klimaat. (naar horen zeggen van...) het was een tropisch regenwoud klimaat overal op de aarde. met de zondvloed(dat noach in de ark moest) is al het water uit de lucht en onderdegrond op het water gekomen. het is trouwens wel bewezen dat als ALLE wolken nu tegelijk helemaal leeg regenen op de aarde dat de aarde over zou stromen. afijn, door dat klimaat was het leven veel gunstiger, minder zonlicht zorgt voor hogere jaartallen. en NA de zondvloed staat er in de bijbel dat mensen maximaal 120 jaar oud kunnen worden. en dat klopt wel redelijk met de leeftijden van de oudste mensen op de wereld...:)

dop een duur zegt god dat de mens niet ouder word dan 120 daar na is eigenlijk geen mens ouder geworden. p.s. Methusalem is als je het na rekend in het jaar van de zondvloed over leden. als je het na rekent...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100