Vanaf wanneer kon men kleding maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vanaf het begin van de mensheid, alleen niet op de manier zoals wij het kledingmaken nu kennen. Miljoenen jaren geleden werd er kleding gemaakt van de vacht van dieren. Nu wordt er kleding gemaakt met behulp van machines. Al vanaf het begin van de mensheid kon men dus kleding maken!

In een warm klimaat was de noodzaak voor kleding minimaal. Hoe meer de voorouders van de mens uit warmere klimaten naar de koudere regio's migreerden hoe vaker zij uit hun omgeving materialen gebruikten om zich te kleden, zeer waarschijnlijk met de materialen die werden verkregen als bijproduct van de jacht op voedsel, zoals dierenhuiden, of het benutten van gedroogde en samengebundelde grassen, om het lichaam gewikkeld of gebonden. Er bestaat weinig kennis over kleding in de prehistorie, omdat kleding, gemaakt van organische materialen, snel vergaat in de bodem. Er zijn echter in 1988 naalden gevonden gemaakt uit been en ivoor die uit ongeveer 30.000 voor Christus dateren. De vindplaats hiervan was bij Kostenki in Rusland.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleding

Vanaf het moment,dat het eerste dier met een bontjas was geschoten, of op een ander manier was gedood.

Vanaf het paradijs al, daar begon het met bladeren.

Vanaf het moment dat we onze lichaamsharen grotendeels zijn verloren en we het koud kregen. Toen zijn we begonnen met warme vachten van dieren 'af te pakken' om ons warm te houden. Om te zorgen dat dit alles bleef zitten heeft men al manieren gevonden om te naaien en dus kleding te maken. Maar ook Adam en Eva hadden al 'kleding' in de vorm van bladeren, het was vast niet koud in het paradijs, maar de schaamte om naakt te lopen was er blijkbaar wel, vandaar de bladeren, ook een soort kleding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100