Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Volgens het online woordenboek Denshi Jisho vormen de onderste twee karakters de familienaam Kanemasu. (http://jisho.org/words?jap=%E9%87%91%E7%9B%8A&eng=&dict=enamdic)

De eerste twee karakters schijnen op verschillende manieren uitgesproken te kunnen worden maar Fujiwara lijkt mij de meest waarschijnlijke.
(http://jisho.org/words?jap=%E8%97%A4%E5%8E%9F&eng=&dict=enamdic, http://translate.google.com/#en/ja/Fujiwara)

De complete naam wordt dus gelezen als Fujiwara Kanemasu (van boven naar beneden). Ik geloof dat jou foto een handspiegel toont en een Google search op deze naam levert verscheidene pagina's op die ondersteunen dat Fujiwara Kanemasu een ambachtelijke spiegelmaker was.

Het Museum of Fine Arts te Boston heeft ook een spiegel in haar collectie met de signatuur van Fujiwara Kanemasu (http://www.mfa.org/collections/object/mirror-autumn-grass-30781). Op de site van een online winkel wordt vermeld dat "Fujiwara Mitsunaga en Fujiwara Kanemasu ambachtslieden waren, waarschijnlijk vader en zoon, of meester en leerling, van de beroemde Fujiwara clan van spiegelmakers". (http://www.trocadero.com/stores/ruyistudio/items/1190063/item1190063.html)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding