Lijkt de mayataal op spaans?

Tijdens mijn bezoek aan Mexico viel het me op dat de maya taal op spaans lijkt. Maar deze taal is toch al veel ouder? Dat is toch een inheemse taal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het spaans heeft invloeden van 't Yucateeks Maya..rond 1600 is die taal door spaanse missionarissen vastgelegd in t latijns..dit heeft zijn invloed gehad op de spaanse taal. (en niet andersom)

De mayataal heeft geen link met de Spaanse taal, het bestond nog voor het ooit in contact kwam met Spanjaarden. Natuurlijk spreken de meeste Maya's nu gewoon Spaans omdat ze anders niet communiceren met het merendeel van de bevolking. Het is mogelijk dat de Mayataal door de jarenlange onderdrukking van de Spanjaarden en Europeanen is verspaanst, zoals het Nederlands zijn Franse, Engelse (van de handel), Oostenrijkse en Spaanse invloeden heeft. En anderzijds is het soms moeilijk om als buitenstaander het verschil tussen talen te horen, als je niet vertrouwt bent met 1 van de talen (denk maar aan hoeveel mensen Spaans en Italiaans moeilijk uit elkaar kunnen houden) en kan men fonologisch doof zijn (het verschil niet horen tussen bepaalde klanken, met als gekend voorbeeld dat de Chinezen het verschil tussen r en l niet zouden kennen). Toegevoegd na 1 minuut: Klein foutje: de Maya's spreken nu Spaans omdat ze anders *niet kunnen communiceren met het merendeel van de bevolking

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100