Wie heeft leuke tips voor Amsterdam

We gaan binnenkort een weekendje naar Amsterdam, wie heeft er een paar leuke tips voor Amsterdam. Wij houden van geschiedenis en architectuur.

Weet jij het antwoord?

/2500

je kunt waterfietsen huren, kun je op je gemakje vannuit de grachten kijken naar al het moois dat A'dam te bieden heeft.

- Westertoren - Schreierstoren - Muziekgebouw aan 't IJ - Oostelijk havengebied (moderne Architectuur) of zie onderstaande sites: Veel plezier. http://www.stadswandelkantoor.nl/navigation/rondleidingen/wandelpakket.html http://tours.amsterdamtour.nl/vaartochten-boottocht-amsterdam/architectuur-vaart-rondvaart/

The Amsterdam Dungeon... Is echt gaaf!

Bronnen:
http://www.the-dungeons.nl/amsterdam/nl/in...

Het rijksmuseum Een tour met een rondvaartboot Anne Frank museum(wel erg druk) Scheepsvaartmuseum Shoppen Dappermarkt/Albert kuip.

Sexmuseum, moet je gewoon eens gezien hebben (met een hele hoop geschiedenis!)

Huur een fiets, ga langs de grachten, de jordaan, de pijp. Vondelpark, amstelpark, noordermarkt, dappermarkt. Bezoek eens een hofje het linnaeusof bijv, of click op de bron Brouwerij 't ij Het Lloyd hotel is een leuk hotel. En bij slecht weer: amsterdams historisch museum. joods historisch museum Beurs van Berlage. Concert in het concertebouw. Tuschinsky. Toegevoegd na 44 seconden: Oh jah veel plezier iig! Toegevoegd na 1 dag: De openbare bibliotheek op het Oosterdok 10 minuten lopen van het centraal station. Een indrukwekkend gebouw met een laplace op de bovenste verdieping met een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Bronnen:
http://www.jordaanweb.nl/HTML/index.htm?/H...
www.iens.nl

Er zijn al heel veel tips gegeven over wat je in Amsterdam kunt doen. Zelf zou ik je een rondvaart aanraden omdat de bomen nu nog kaal zijn en je dus goed de gevels van de grachtenpanden kunt zien. Ook word je misschien wel nieuwsgierig gemaakt naar een leuke plek die je vanaf de rondvaartboot ziet. Op zaterdag is er op de Noordermarkt een boerenmarkt en rommelmarkt, de sfeer is heel gezellig, vlakbij is de Lindengrachtmarkt, die wordt ook alleen maar op zaterdag gehouden en het is leuk om de sfeer van de Jordaan te "proeven". In dat gedeelte van de Jordaan zijn de Herenstraat en de Prinsenstraat ook erg leuk, doen een beetje aan de "negen straatjes" denken, die weer aan de andere kant van de Rozengracht zijn. De Rozengracht is trouwens ook leuk! Als je van architectuur houdt is het een aanrader om naar museum Het schip te gaan, dat staat in een buurt met huizen die in de Amsterdamse-schoolstijl gebouwd zijn. Je kunt informatie vinden op de volgende site : www.hetschip.nl Veel plezier in de stad waar ik woon en mijn hele leven al verliefd op ben!

Sexmuseum, is erg leuk en leerzaam ;)

het achterhuis rondvaart boot

Tropenmuseum, met o.a. koloniale geschiedenis.

Onder leiding van een gids een wandeltocht door de Jordaan. Bij het beeld van Johnnie J. en tante Leen wordt er verwacht dat je een paar Jordaanse liedjes zingt. Nou dat lijkt me niet zo moeilijk. Ga naar het VVV bij de uitgang van CS en haal een wandelkaart die je langs alle belangrijke VOC locaties leidt. Uiteindelijk is Ams in deze tijd uitgegroeid tot de machtigste handelsstad van de wereld. Echt de moeite waard is een rondleiding in De Bazel, voormalig hoofdkantoor van de Nederlandsche Handel-Maatschappij (NHM) aan de westzijde van de Vijzelstraat in Amsterdam (adres Vijzelstraat 32). Gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat is een monumentaal gebouw. Met het Koninklijk Paleis op de Dam, het Stadhuis/Muziektheater, het Rijksmuseum en het Scheepvaarthuis behoort het tot de meest indrukwekkende historische gebouwen van Amsterdam. Doe de groeten aan mijn schoonzuster Monique in het café. Mijn favoriet: het Tropenmuseum, altijd iets anders. Plezierige dag

Bronnen:
http://tours.amsterdamtour.nl/rondleidinge...
http://www.debazelamsterdam.nl/pages/indexNL.htm
http://www.tropenmuseum.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100