waarom gebruikten de egyptenaren geen kleinere stenen voor de piramides?

waren de Egyptenaren nu wel echt zo slim?
ik bedoel het zo: stel je gaat een piramide bouwen en denkt slim te zijn door grote stenen te gebruiken want dat gaat lekker snel... probleem: hoe krijgen we die stenen op elkaar? het antwoord weten we nu nog niet zeker.
maar is er dan niemand die denkt waarom gebruikten ze geen kleinere stenen? en waren de piramides dan nog steeds zo geniaal geweest?

Toegevoegd na 18 minuten:
het gaat me er vooral om waarom ze zulke grote stenen gebruikten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Egyptenaren gebruikten zo groot mogelijke stenen, omdat het maken van die stenen veel minder werk is dan het maken van dezelfde inhoud aan stenen met kleinere afmeting. Als je een steen met de afmetingen 1x1x1 meter uit een rotsblok moet maken dan moet je 6 vierkante meter oppervlak bewerken. De steen heeft namelijk zes zijden elk van een vierkante meter. Zou je stenen maken met een lengte, breedte een hoogte van 33cm dan moet je veel meer oppervlak bewerken. In dat geval maak je drie stenen uit lengte breedte en hoogte van de grote steen van een kubieke meter, en breng je daarin 6 extra snijvlakken aan. Die zes snijvlakken moet je aan twee kanten bewerken. Te moet dan 12 vierkante meter steen extra bewerken. Maakt totaal 18 vierkante meter te bewerken oppervlak. Dus het is 18/6=3 maal zo veel werk om stenen te maken die drie maal zo klein zijn. Die kleinere stenen waren dan wel makkelijker te vervoeren en omhoog te brengen, maar men had om de vlakken te bewerken drie maal zo veel steenhouwers nodig dan bij de grote stenen. Verder had je ook meer mensen nodig die de grote rotsblokken in kleinere rotsblokken splitsten. Omdat het een gigantisch werk is om die piramides te bouwen zullen de bouwers wel goed gekeken hebben naar het formaat van de stenen, om de optimum afmetingen te zoeken bij het totaal van de uit te voeren werkzaamheden.

het gaat er niet om dat de stenen zo groot zijn, maar de architectuur. als je kijkt naar de gangenstelsel en de vorm van de piramide waren ze erg slim voor die tijd. De piramides staan er al +3000 jaar, het is zeer bijzonder dat ze nog steeds er staan. Daarom is het ook zo knap van de egyptenaren dat ze al zulke kolosale gebouwen maakten.

Ik denk dat ze deze pyramides voor de eeuwigheid wilden bouwen. Hoe kleiner de stenen, hoe groter het oppervlak wat aan erosie is blootgesteld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100