Waarom kregen mensen doodstraf in de middeleeuwen/renaissance?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat kan door verschillende dingen komen: ze hadden iets ergs gedaan, denk het verkrachten van vrouwen of kinderen. het meeste waardoor mensen doodstraf kregen kwam door het geloof. in bepaalde landen was het katholicisme(katholiek) heb belangrijkste, als je dan islam was of je geloofde niet in god dan kon je met de doodstraf worden bestraft. ook als je god tegen sprak kon dat, in de bijbel stond dat alles om de aarde draaide ipv de zon. als jij zij dat alles om de zon draaide dan kon je vervolgd worden.

hoi, de mensen in de middeleeuwen kregen de doodstraf omdat mensen levens geen waarde hadden. meestal aan de galg of ze lieten iemand kielhalen nu hebben mensen rechten en waarde de doodstraf komt in nederland en belgie niet meer voor wel in andere landen.

De doodstraf was een straf voor een ernstig vergrijp, zoals dat nu ook het geval is in landen waar de doodstraf nog wordt toegepast. Welk vergrijp de doodstraf waard was, dat was aan de rechters om te beslissen. Er waren vier vergrijpen die er voor konden zorgen dat je de doodstraf kreeg: diefstal waarbij de dief op heterdaad betrapt was, verkrachting, moord en brandstichting waarbij een persoon werd gedood. Ook ketterij en hekserij werden in de Late Middeleeuwen aan dit lijstje toegevoegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100