Hoe betaalden de Romeinen vroeger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met muntgeld. Ongetwijfeld zal er ook nog wel aan ruilhandel gedaan zijn, maar aankopen werden voornamelijk met geld gedaan, net zoals wij dat doen.

Met sestertiën, zie 'Asterix en de koperen ketel'

Bronnen:
http://www.easywebshop.com/shops/frajo-boe...

Assen, sestertiën en denariën werden tijdens de Republiek (509 - 27 BCE) en de eerste periode van het Keizerrijk (27 BCE - derde eeuw CE) gebruikt. Keizer Diocletianus (242-316) hervormde het muntstelsel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diocletianus
http://nl.wikipedia.org/wiki/Romeinse_munteenheid

Uiteraard met munten, iedere keizer had een eigen munt met zijn beeltenis er op. Maar een legioen dat bij de zoutmijnen werkte werdt gedeeltelijk uitbetaald met zout, dat werd toen en nu ook nog sel genoemd. hier komt ons woord salaris vandaan. Sommige mensen beweren dat iedere soldaat met zout werdt uitbetaald, maar dat klopt niet.

met munten

jip met munten,wil er iets aan toevoegen,je hebt ook munten met een klop (stempel) dit betekende dat na het aftreden van de keizer dat de munten nog als betaalmiddel gebruikt mocht worden,heb er zelf 2 mogen vinden met een klop,alle twee de klop AVG zie link met kloppen http://romancoins.info/Countermark-List.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100