Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Je vraag klopt niet. Toen Napoleon aan de macht kwam in 1799 hadden de Fransen de Nederlandse republiek al veroverd, dus die kreeg hij vanzelf onder zijn heerschappij.

Nederland was in de achttiende eeuw nog altijd een rijke en belangrijke Europese natie met een groot koloniaal handelsimperium. Het hield zich langzaam maar zeker afzijdig van internationale politiek. Een Europese crisis zorgde ervoor dat ons land verschillende keren werd binnengevallen.
In 1793 rukte generaal Dumouriez op tot aan het Hollands Diep. De Fransen wilden de Republiek laten delen in de verworvenheden van de Revolutie van 1789: vrijheid, gelijkheid en broederschap. De aanval mislukte. Een jaar later vielen de Franse troepen opnieuw aan. Troepen van generaal Pichegru veroverden in de winter van 1794-1795 het hele land. De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en het Staatse leger hielden op te bestaan.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
gewoon vond hij grappig
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding