Wanneer waren er de eerste olifanten?

help me please met deze vraag!!

Weet jij het antwoord?

/2500

De huidige olifanten - lid van de familie waar ook bijvoorbeeld de mammoet thuishoort - ontwikkelden zich in de nu bekende vorm ongeveer vijf miljoen jaar geleden uit eerdere voorgangers.

Bronnen:
http://www.nmr.nl/nmr/pages/showPage.do?in...

Tja, een redelijk lastig vraagstuk omdat de olifanten zo'n beetje de laatste nog levende soort zijn van een orde die dus enkel uit uitgestorven dieren bestaat. De oudste verwant van de nog levende olifanten is volgens wikipedia gevonden ergens in de buurten van Marocco en staat bekend onder de naam Eritherium azzouzorum en leefde zo'n 60 miljoen jaar geleden.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eritherium...

Olifanten zijn afstammelingen van Mammoeten, zij leefden miljoenen jaren geleden. Tussen de 2,4 en 5,4 miljoen jaar geleden splitsten zij zich samen met de Aziatische olifant af van hun voorouders. Tussen de 4,2 en 9 miljoen jaar geleden splitste zij zich samen met de Afrikaanse olifant af van hun voorouders. (die voorouders waren de Mastodonten) Aziatische olifanten zijn dus nauwer verwant met de mammoet. De Mastodonten leefden wel (meer) dan 30 miljoen jaar geleden.

De roots van de olifanten liggen bij de slurfdieren. Het alleroudste slurfdier is de MOERITHERIUM uit het geologische tijdperk BOVEN-EOCEEN. Deze werd trouwens slechts circa 75 centimeter hoog. Hij vormt echter de directe aanvang van de ontwikkelingslijn van onze hedendaagse olifanten. Het antwoord op je vraag is : de Moeritherium leefde circa 36 miljoen jaren geleden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100