Tijdens de tweede wereldoorlog werden bepaalde groepen mensen vervolgd, hoe zat het mensen met een andere huidskleur, bijv mensen uit Suriname?

Heb geprobeerd info over te vinden maar het blijft onduidelijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk werd bijna alles vervolgd dat niet van het arische ras zou zijn, dus, blond met blauwe ogen (grappig dat hitler dat zelf niet was), niet alleen joden, ook buitenlanders, homo's enz.

Die leefden toen nog allemaal in Suriname en wisten amper van het bestaan van Nederland. Aangezien de WO2 nooit Zuid Amerika heeft bereikt, zijn deze mensen nooit het pispaaltje geworden. De WO2 speelde zich grotendeels af in Europa en een gedeelte van Noord Afrika. De donkere bevolkingsgroepen waren hier amper aanwezig, dus in principe geen reden om ze te haten.

Dat laatste is onzin natuurlijk. Suriname was enorm belangrijk door de levering van bauxiet in de 2e wereldoorlog. Curacao was belangrijk vanwege de olieraffinaderij. Er zijn wel boeken geschreven over "gekleurde" Nederlanders in de 2e wereldoorlog. M.I. zijn zij beter behandeld dan de joden in elk geval, waarschijnlijk omdat het er maar weinig waren.

de bevolkingsgroep was niet bekend in europa en kon daarom ook geen haat toe bedeeld worden. de joden werden vervolgt omdat ze ondermeer christus hadden vermoord. de zigeuners werden vervolgd omdat ze steelden. de zwakzinnigen werden vervolgd om dat ze niet betekende voor de samenleving. de homo's werden vervolgd omdat dat niet hoorden, mannen liefde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100