Wanneer en waarom werd Rotterdam door de Duitsers gebombardeerd ?

Weet jij het antwoord?

/2500

de duitsers wouden aan het begin van de tweede wereldoorlog (1940) nederland innemen, om druk op de regering te leggen wouden ze rotterdam innemen (14 mei). ze deden dit met voetsoldaten, maar toen dat niet werkte dreigden ze met een bombardement. de stad gaf zich toen over, maar een duitse leider gaf het niet door aan de vliegtuigen.

Het bombardement van Rotterdam was 14 mei 1940 net na half twee 's-middags. Door dit bombardement dwongen de Duitsers met succes een snelle overgave van Nederland af. Er werd namelijk gedreigd meer steden op die manier aan te vallen als niet tot overgave zou worden overgegaan

de bommen vielen op 14 mei 1940 net na 13:30. dit was omdat de duitsers hadden verwacht voor nederland in 1 (dit stond in hun oorlogs planning)dag in te kunnen nemen maar het duurde te lang dus bombarde ze rotterdam als wij ons niet over zouden geven zouden ze andere grote steden zo als amsterdam en Utrecht groningen ook bombarderen dit is ook de reden dat je weinig oude gebouwen vind in Rotterdam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100