Ik doe mijn werkstuk over de hippies, maar ik kan weinig informatie vinden. Kan iemand mij helpen?? Alvast bedankt, irisjeee

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe en wanneer is deze subcultuur ontstaan? De hippiecultuur is ontstaan door jongeren en oorlogsveteranen uit Vietnam. Ze hadden genoeg van het geweld en ze wilden een vrije maatschappij. Ook wouden ze rekening houden met de natuur en met de liefde. De naam ‘hippie’ is overgenomen uit Amerika, waar de hippie beweging in 1965 in Californië en New York begon. Hippie staat voor drop-out. Tussen 1970 en 1975 trok de hippie cultuur zoveel jongeren aan dat het verwaterde en mainstream werd. Nu zijn er nog weinig échte hippies over, maar ze zijn er nog wel. Meer hiervan in de bron! Succes.

Er is genoeg informatie te vinden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hippiecultuur

Zoek op Google: en werkstukken klik op de bovenste site daar kan je alles vinden

Je kunt ook googlen op "flower power" dan vind je enorm veel informatie over de hippie cultuur

De stad San Francisco was een belangrijke stad voor de hippiebeweging. Er bestaat zelfs een liedje over: If you're going to San Francisco, be sure to ware some flowers in your hair. De exacte titel weet ik niet meer maar dit is een strofe uit dit liedje. Google op San Francisco en je zult dan waarschijnlijk wel het een en ander te weten komen. Toegevoegd na 49 seconden: Die zanger heette Scott Mackenzie.

je moet op google gaan. daan moet je schrijven: hippie wikipedia en daar vind je alles wat je moet weten. VEEL SUCSES!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100