Wat of wie zijn partizanen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een partizaan is iemand die binnen een verzetsbeweging meestal strijdt voor een politiek of nationalistisch belang. Een partizaan kenmerkt zich ook door zijn ongebondenheid. Hij behoort niet tot een regeringsleger of militie, maar eerder tot een groep gelijkgestemden die op basis van hun overtuiging strijden voor hun doel.

Vrijheidsstrijders Bekend was de partizanenstrijd die in Europa tijdens de tweede Wereldoorlog werd gevoerd. Ik krijg kippenvel als ik verhaal van de partizanen vertolkt hoor worden door Leonard Cohen in "The partisan" (zie link).

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=oG4ndbhOkpI

Partizanen een in leger verband opererende organisatie die zich verzet tegen de vijand. Zie in de tweede wereld oorlog de Joegoslavische en de russische partizanen. Een groot verschil met verzetsstrijders die in kleine groepje en op niet militaire manier verzets activiteiten ontplooide

Van oorsprong zijn de partizanen een groep joegoslavische verzetsstrijders tegen de duitse overheersers. Een andere groep verzetsstrijders waren de Chesnits zij gingen ook "op de vuist" met de duitsers maar ook met de Partizanen. tegen het einde van de 2de wereldoorlog was de term partizaan veranderd van een specifieke groep verzetsstrijder in een algemene term voor de verzetsstrijders die op de zelfde wijze streden als de partizanen in Joegoslavië. Als je eens wil zien hoe het er bij partizanen aan toe ging moet je de film Defiance eens kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100