vallen de griekse goden onder de oudheid

ik moet een werkstuk maken over de griekse oudheid kan ik het dan houden over de griekse goden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Griekse goden worden ook wel het parthenon genoemd en allemaal horen ze hélemaal tot de antieke wereld= oudheid. Zeus was de oppergod die na een gevecht met de Titanen(= een soort godenreuzen) en zijn vader Kronos (die de broers en zussen van Zeus had opgegeten) de macht won. De Griekse goden werden in het oude Hellas( de oude naam voor Griekenland) aanbeden. De belangrijkste waren,naast zeus die de bliksem als wapen had waarmee hij als tie boos was,iemand kon neerbliksemen: Juno (hemelgodin),Hades )(god der onderwereld),Gaia (moeder Aarde),Selene (de maangodin), Thetis(zeegodin),Ares(de oorlogsgod),Apollo(de zonnegod),Aeos(de dageraadgod).

Ja hoor, de Griekse goden horen bij de Griekse oudheid. Mooi onderwerp!

ja, dat hoort er ook bij

Ja hoor!

ja hoot maar ik wil je een tip geven. ik moest voor het vak grieks ook een werkstuk maken over de oudheid en bij mij mocht het alles zijn een gedicht, een echt informatief werkstuk etc. ik heb toen een bordspel gemaakt over de goden en ik kreeg er een 8,6 voor. misschien ook iets voor jou.

In de Griek oudheid geloofden men dat er verschillende goden waren. Ook wel 'de magische' wereld genoemd. De goden waren een soort weerspiegeling van de maatschappij. Zij beschikten over bijzondere krachten maar maakten over het algemeen menselijke avonturen mee. Later werd dit een god toen het Christendom zijn intrede maakte, dat was in 313 door Constantijn de Grote.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100