waar komt de uitdrukking flut met peren vandaan ?

ik heb al effe gegoogled maar niet echt duidelijk genoeg dus hopelijk worden de antwoorden niet te ranzig ;) maar vroeg me dit toch af .
een neerlandicus in de zaal ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk idd dat je kut met peren bedoelt... .. met peren In het Bargoens woordenboek staat: Kut met dirk, ook kut met peren, aanduiding van een waardeloos geachte zaak of toestand Vergelijk als: knudde (ook wel kut) met een rietje. Dirk is wellicht de verbastering van drek, via de dialectische uitspraak dèrèk. Van Dirk naar peren via dirkjesperen? ( dirkjesperen zijn kleine zomerperen die in augusuts rijp zijn) Uit Van Sterkenburg ‘Vloeken’(uitg. Sdu, Den Haag/ Antwerpen 1997; ISBN 9075566174). Dit boek bevat een geschiedenis van het vloeken en een studie van het vloeken als maatschappelijk verschijnsel, als inleiding op een groot lexicon van vloeken (bladzijde 155-424). Hier kan men zien dat jemigdepemig, door velen beschouwd als een uitvinding van Kees van Kooten, al voorkwam bij Vondel en Bredero. Maar ook dat er eigenlijk nog geen verklaring is voor de peren in kut met peren.

Bronnen:
http://rijntest.intermax.nl/vraaghetdebieb...

U zoekt waarschijnlijk "K*t met peren" waarvan de oorsprong zover als 1984 terug gevonden kan worden in de toen populaire film Schatjes met Peter Faber. Kijk op 0:39-0:40 Toegevoegd na 2 minuten: Flut met peren zal net zoiets zijn als mens die potverdomme zeggen of chips en daarmee aan iets anders referen.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=e1nMLT5FZFs

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100