is er een boek dat volledig gedicht is?

Ik moet voor Nederlands een boekbespreking houden. Het probleem is dat ik ''gewone'' romans/novelles erg saai vind en het moeilijk vind om mijn aandacht erbij te houden. Ik vind het leuk en makkelijker om gedichten te lezen, hoe lang ze ook zijn, daar kan ik op een een of andere manier mijn aandacht bij houden.
Dus weet iemand een roman/novelle dat volledig gedicht is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn er wel meer. 'De muze en de misdaad' van Paul van den Hout is een origineel werk. Daarnaast heeft hij ook 'The golden gate' (1986) van Vikram Seth vertaald naar 'De golden gate'. Daarnaast is er 'De roof van de Sabijnse maagden' van Willem W. Waterman, een pseudoniem van Willem van den Hout, de vader van Paul. Ongetwijfeld zijn er nog meer te vinden.

https://www.kb.nl/themas/nederlandse-poezie/dichters-uit-het-verleden/herman-gorter-1864-1927/1889-mei-een-nieuwe-lente-en-een-nieuw-geluid "MEI" (1889 van Herman Gorter) met de beroemde beginregel Een nieuwe lente en een nieuw geluid' Een nieuwe lente en een nieuw geluid: Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit, Dat ik vaak hoorde voor een zomernacht In een oud stadje, langs de watergracht - Op bijgaande website voorzien van een bespreking https://www.kb.nl/themas/nederlandse-poezie/dichters-uit-het-verleden/herman-gorter-1864-1927/1889-mei-een-nieuwe-lente-en-een-nieuw-geluid

Of misschien iets dat iets ouder is? Zoals 'Van den vos Reynaerde'? Wel uit de middeleeuwen maar parodie op ridders enzo, dus wel spannend!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100