Waarom krijgen we op school rare boeken die we MOETEN lezen?

Ik word er helemaal ziek van dat we als een gek zoveel boeken moeten lezen!
Werkt het wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, het werkt wel. Als ik vroeger op school niet dat zetje om boeken te lezen zou hebben gekregen, dan zou ik bij lange na niet zoveel boeken en kennis hebben vergaard dan dat ik tot nog te heb gedaan. Vergelijk het met zwemlessen of autolessen, doe je ze niet, dan ga je later ook niet zwemmen of autorijden. Lees je die boeken dus niet, dan zul je later ook nauwelijks lezen, en dat heeft weer slechte invloed op de ontwikkeling van heel wat van je talenten.

omdat er (hoogst waarschijnlijk) over nagedacht is wel boek gelezen dienen te worden, en we niet altijd leuke dingen kunnen doen.

Soms vindt een school het belangrijk dat de leerlingen bepaalde literatuur gelezen hebben, hun leesvaardigheden verbeteren of bepaalde andere vaardigheden aanleren door middel van een boek te lezen en hier bijvoorbeeld vragen over te beantwoorden. De specifieke reden kun je het beste vragen aan de leraar die je de opdracht gegeven heeft. Ga lekker in het zonnetje zitten lezen, leg een zak chips ernaast of spreek met jezelf af dat je elke dag een hoofdstukje leest voor het slapengaan. Zo beroerd kan het dan toch niet zijn? :)

Ik heb onvoldoende druk gekregen om te lezen, vandaar dat ik nu na mijn pensioen alles moet inhalen. Vaak denk ik, hoe jammer het is, dat ik niet op 5 jarige leeftijd begonnen ben met het lezen van serieuze boeken, en dat ik op 3 jarige leeftijd niet verplicht was om grieks en latijn te studeren. Daar is het helaas nu te laat voor.

Ja hoor alles die op school leest zijn nuttige dingen, alleen sommige dingen snap je of begrijp je iets later.. Niet alles die je leest zijn gelijk te snappen. Alles heeft een tijd!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100