Heeft Nicolas Notovitch daadwerkelijk documenten gevonden in Tibet over het leven van Jezus, of was dat verzonnen?

Is de wetenschap daar al uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de abt van het klooster waarvan hij de boek)en),dan wel manuscripten zou hebben gekregen is er nooit een Europeaan in het klooster geweest en heeft hij(de abt) niemand papieren over Jezus gegeven en bestaan er geen papieren over Jezus in dat klooster! Dat lijkt me het zovveelste sprookje over iemand,waarvan we niet eens zeker weten,of hij ooit heeft bestaan.

ik denk verzonnen zoals heel het bijbel verhaal het kan zo in het sprookjes park van de efteling

Nee, er zijn wel aanwijzingen die zijn claim ondersteunen, maar er zijn ook aanwijzingen die het tegenspreken. Hard bewijs is nooit geleverd.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Notov...

Als ik dan voor de wetenschap moet spreken, dan is er geen sluitend bewijs voor deze bewering gevinden. Maar wat eigenlijk veel interessanter is, is het onderzoek naar de uitwisseling van gedachtengoed tussen Voor-Indië, het Midden-Oosten en Griekenland langs de zijderoute, waardoor allerlei Vedische, Parsi en Boeddhistische ideëen/concepten bekend waren bij Griekse filosofen en ook hun weg vonden in religieuze opvattingen. En vice versa, de klassieke wijze van afbeelden van Boeddha is vermoedelijk gebaseerd op griekse voorstellingen. Toegevoegd na 33 seconden: bewijs gevinden = bewijs gevonden

Het betrof een ander persoon.http://www.evangelie-hindoes.nl/artikelen.php?aid=7&cat=2

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100