voor welke leeftijd is harry potter bedoeld?

ik zit te twijfelen of ik de boeken wil lezen, maar ik weet niet voor welke leeftijd de boeken bedoeld zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de eerste boeken volgens mij vanaf een jaar of 10, daarna is de grens wat hoger. Maar er zijn zeker zoveel volwassenen die de boeken leuk vinden. Weet niet hoe oud je bent, maar gewoon aan beginnen. Even bij de bieb halen. Vind je het niets dan breng je ze zo terug. Er zijn trouwens ind e fantasyboeken veel leuke boeken. Zeker zo leuk als harry. Dus probeer het gewoon

9 jaar en ouder

In de bibliotheek heb je vier categorieën boeken: De A-boeken (te herkennen aan de letter A op het etiket) zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar, B-boeken zijn geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar en C-boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Harry Potter deel 1, 2 en 3 zijn B boeken en vanaf deel 4 zijn het C boeken dus dat is je antwoord.

Bronnen:
http://tenaanval.wordpress.com/2011/11/10/faq-1/

De serie is oorspronkelijk bedoelt voor kinderen. Maar is zo populair geworden dat veel volwassenen de serie ook hebben gelezen. Ik ben zelf begonnen op mijn 11de. Ik denk dat dat een goede leeftijd is. Je kan natuurlijk altijd gewoon beginnen met lezen en als het te moeilijk/eng wordt kan je altijd nog stoppen.

deel 1 en 2 vanaf 7 jaar deel 3 tot 4 vanaf 9 jaar deel 5 en 6 vanaf 11 jaar deel 7 12+

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100