Hoe heten deze Nederlandse boeken over 2 broers?

Het is oud, ik denk uit de jaren 60 of 70 ofzo, maar het kan ook een stuk ouder of iets jonger zijn.
Ik geloof dat het gaat over 2 broers (of 2 vrienden? of 3 broers?), en de 'avonturen' die zij meemaken of het kattenkwaad dat zij uithalen (het zijn niet echt avonturen, meer kleine gebeurtenissen, maar zij maken er wel wat avontuurlijks van, en misschien een soort kattenkwaad, maar ook niet typisch kattenkwaad).
Ik geloof dat de boeken oorspronkelijk Nederlands zijn, maar dat weet ik niet zeker. Ik geloof dat er meerdere boeken over hen zijn, en dat de naam ook gewoon hun namen zijn. En ik denk dat het toendertijd ook wel heel bekend was.

Ik vond het heel grappig, en heel raar geschreven, maar omdat ik het pas een jaar of 10 geleden las, dus misschien wel vele decennia nadat ze uitkwamen, ervoer ik ze misschien wel heel anders dan de mensen die ze toendertijd lazen, misschien was het toendertijd niet bijzonder raar of grappig. Ik heb ook geen idee voor welke leeftijd het bedoeld was.

Ik besef dat de beschrijving zeer vaag is, en ik weet ook nog eens van álle dingen die ik hierboven schrijf niet zeker of ze kloppen.
Maar wie weet zegt het iemand iets.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou goed kunnen gaan over Adriaan en Olivier van Leonard Huizinga

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Adriaan_en_Olivier

Het zouden de boeken van Toon Kortooms kunnen zijn, "Beekman en Beekman". Beschrijving van de inhoud zie link.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/beekman-en-beekman...

Dat zouden de boeken over de tweeling Hielke en Sietse kunnen zijn, de Kameleon-serie van Kluitman, geschreven door Hotze de Roos.

Ik moest meteen denken aan; Pim, frits en ida. Onzekere poging, maar wie weet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100