Wat is de juiste volgorde (van titels) van de boeken van het Spel der tronen van George R.R. Martin?

Na veel positieve reacties gehoord te hebben op the Game of Thrones heb ik besloten om de serie eerst zelf maar eens te gaan lezen.
Omdat ik in het verleden vaak dit soort boeken in het engels gehaald heb, waarna ik steevast de Nederlandse serie alsnog kon halen voor mijn ouders die het opeens ook erg leuk vonden, heb ik besloten dit keer maar direct voor de Nederlandse versie te gaan.

Bij bol.com word ik door teksten als tweede deel van boek 5 e.d. niet heel veel wijzer.

Mijn vermoeden is in ieder geval dat het boek: Het spel der tronen het eerste deel is.

Welke titels betreffen welk deel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lied van ijs en vuur 1996 - Het spel der tronen 1998 - De strijd der koningen 2000 - Een storm van zwaarden 2005 - Een feestmaal voor kraaien 2011 - Een dans met draken Martin kondigde aan dat na het vijfde deel, A Dance with Dragons, nog twee andere delen zullen volgen: The Winds of Winter en A Dream of Spring. Toegevoegd na 48 seconden: Nu met engelse titels: A Song of Ice and Fire cyclus A Game of Thrones (1996): Het Spel der Tronen A Clash of Kings (1999): De Strijd der Koningen A Storm of Swords (2000): Een Storm van Zwaarden A Feast for Crows (2005): Een Feestmaal voor Kraaien A Dance With Dragons (2011): Een Dans met Draken De andere titels van het tweede gedeelte van de cyclus zijn aangekondigd als: The Winds of Winter en A Dream of Spring.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Een_lied_van_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100