Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zijn er nederlands talige boeken over ' Operation Rolling thunder' ( 2e indochineze oorlog) ? en zoja waar kan ik die kopen?

Engelse boeken heb ik, maar dat lezen gaat mij een stuk langzamer af dan Nederlands!

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
676

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De tweede Indochinese oorlog staat beter bekend als de Vietnamoorlog. Operatie Rolling Thunder was de codenaam voor de permanente luchtaanvallen op Noord-Vietnam en op de Vietcong in Zuid-Vietnam die in maart 1965 van start gingen. Deze codenaam werd gebruikt door de Amerikanen in de Zuid-Vietnam tijdens de Koude Oorlog om het communistische Noord-Vietnam zich snel over te laten geven.

In het Nederlands kan ik daar alleen een stripverhaal over vinden: Operatie Rolling Thunder / tekst en tek.: Ab Kooyman. Haarlem : De Boemerang, cop. 1988. (serietitel: Nam!).

Wel staan er in totaal in Picarta 55 Nederlandstalige boektitels over de oorlog in Vietnam. Maar waar nou ook informatie over de gevraagde Operatie in staat, dat is helaas zo niet te achterhalen. Dat kan je beter laten nazoeken in één van de betere boekhandels, of in de openbare bibliotheek.
(Lees meer...)
Plaatje bij antwoord
Amadea
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Oke, bedankt voor de moeite en de tips, ik ga het na vragen bij de bibliotheek en anders lees ik het gewoon in het engels!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding