Welk leuk, lekker lezend boek zal ik nu eens mee gaan nemen op vakantie?

Ik hou o.a. van wetenschap en techniek humor fantasie natuur...
ben 'n vrouw
ik lees graag, maar het boek moet me wel meteen boeien
de boeken van Nicci French bijv. lezen goed.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hou je ook een beetje van (combinatie) spanning romantiek? Dan is aanrollende golven van peggy nicholson een leuke!! Beetje goedkoop boek maar wel echt leuk voor vakantie.

Carlan Hoban spannend Mary Higgins Clark spannend Esther Verhoef

Net met veel plezier het boek "Een ijskoud gerecht" van Paul Jacobs gelezen . Spannend en vrij dicht bij de waarheid over een nederlands schrijver.

De Deur naar December van Dean Koontz

Ik heb laatst het boek: "een jaar lang leven volgens de bijbel" gelezen. Daarin gaat de schrijven (Arnold Jacobs) een jaar lang alle regeltjes van de bijbel letterlijk proberen vol te houden. Ik vond het een op zijn tijd hilarisch, maar ook leerzaam boek.

Tess Gerritsen ,ze schrijft heel boeiend. o.a. koud bloed en de Mephisto club.

Als je van Nicci French houdt kan ik je de volgende boeken aanbevelen: Herfstlied - Simone v.d. Vlugt Genesis - Karin Slaughter

Kijk eens rond bij bol.com. Daar kan je al je wensen invullen en dan rollen er voor jou geschikte boeken uit. Je kan vaak zelfs alvast een paar bladzijden lezen. Zelf heb ik daar goede ervaringen mee.

Tao Teh Tjing van Lao Tse... Elke dag een bladzijde dan kun je 81 dagen wegblijven en je nooit vervelen vanwege het mooie boek...

Mijn partner leest ook Nicci French en is erg enthousiast over Karen Slaughter, Harlan Coben en Elisabeth George.

Ik heb de reiziger-serie van Diana Gabaldon verslonden. Echt niks hoogdravends, maar wel spannend. Gaat over een vrouw die per ongeluk in de middelseeuwen op de schotse hooglanden uitkomt. Mooie aspecten van de boeken zijn de aandacht voor hoe men in die tijd leefde. Van medische wetenschap (die zij bedrijft) tot hoe men woonde, zich kleede (kilts etc) en vechtte (schotten tegen de engelsen). Het is een fantasy verhaal met een flinke dosis stevige sex!

Komt een vrouw bij de dokter. Van Kluun... Briljant geschreven, met heerlijke humor!

Mijn suggestie: De Verzamelde Werken van T.S. Spivet, geschreven door Reif Larsen. Een prachtige combinatie van tekst en illustratie en een verhaal dat onverwacht afloopt!

Laat je persoonlijk adviseren in de openbare bibliotheek, daar hebben ze veel verstand van lezen. Voor spannende boeken kun je ook kijken op Crime.nl, bijvorbeeld bij 'links'. Ook heel uitgebreid is Literatuurplein, da's niet alleen voor spannende boeken.

Bronnen:
http://www.crime.nl/
http://www.literatuurplein.nl/

Ik heb me gek gelachen met 'Peking eend bij nacht' van Silvia Witteman. En een mooi en spannend boek vond ik 'De overgave' van Arthur Japin.

Paradijs, van Liza Marklund.Uitgegeven bij De Geus. Goed geschreven, spannend, en met een sympathieke hoofdpersoon.

Even zitten neuzen bij algemene catalogus van bibliotheken. Zelf krijg ik altijd een mail met de nieuwste aanwinsten voor bepaalde vooraf gekozen rubrieken. Bij die van Utrecht is een zogenaamde boekenkist beschikbaar. Dat zijn boeken die de lezers willen bespreken met elkaar. Ik mag hopen dat het dan wel interessante boeken en onderwerpen zijn. Welke boekenkisten zijn er op dit moment? Suez kade / Jan Siebelink Duizend schitterende zonnen / Khaled Hosseini Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht / Mark Haddon Veertig moeders / Choga Regina Egbeme Het huis van de moskee / Kader Abdolah Mevrouw, mijn moeder / Yvonne Keuls In ongenade / J.M. Coetzee Mijn woestijn / Waris Dirie De eetclub / Saskia Noort Verfhuid / Rascha Peper Tirza / Arnon Grunberg Altijd Roomboter / Nelleke Noordervliet Als ik het zelf zo bekijk dan lijkt me "De eetclub van Saskia Noort" wel aardig om te lezen. Toegevoegd op 29-06-2009 16:04:57 http://www.saskianoort.nl/?ID=35

In veel catalogi van openbare bibliotheken kun je suggesties krijgen voor boeken, gebaseerd op wat andere lezers naast het door jou gelezen boek ook hebben gelezen. Ook kun je kijken op romanadvies.bibliotheek.nl en daar favoriete schrijvers of titels intypen voor een advies. Een andere mogelijkheid is kijken wat voor suggesties bijvoorbeeld bol.com geeft als je kijkt bij een door jou gelezen boek (gebaseerd op wat andere kopers naast dit boek hebben gekocht).

Wetenschap, fantasie en humor... misschien is science-fiction iets voor jou! Sandstorms of Dune (of gewoon Duin in het Nederlands) is een klassieker. Wel een beetje een jongensboek. Leuke lekkerlezende boeken zijn op ieder station verkrijgbaar, zoals Het geheime leven van een ploetermoeder (vond ik erg grappig en leerzaam). Er zijn zo veel boeken in de wereld.. het mooist zou zijn wanneer je een goede boekhandel in de buurt hebt waar je het aan het personeel kunt vragen. Dan koop je gewoon niks maar laat je je wel uitgebreid informeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100