Ik moet voor Nederlands een toneelstuk lezen. Wie heeft er een paar leuke tips voor mij?

(Bijvoorbeeld titels van Shakespeare of Camus)

Schrijver + titel aub :)

Toegevoegd na 11 minuten:
N.a.v. reactie: gelieve Nederlandse schrijvers. Maar écht goeie buitenlanders zijn ook welkom!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn heel veel goede nederlandse stukken Een paar voorbeelden op de volgende link (staan ook nog wel buitenlandse schrijvers tussen): http://www.bol.com/nl/l/nederlandse-boeken/toneelstukken/N/4294681470/index.html Een klassieker is bijvoorbeeld 'de stille kracht' van Louis Couperus. Wellicht kun je ze in de bieb lenen.

Who's afraid of Virginia Wolf. Ben de auteur even vergeten, maar is een heel bekend en lekker sappig toneelstuk.

Als je voor Nederlands een toneelstuk moet lezen, dan zou ik een Nederlands toneelstuk nemen. Is dat niet logischer? Lees eens: ""De Knop"" van Harry Mulisch. een heel dun boekje met heel veel zeggingskracht. Karakter van Bordewijk. Of Lijmen het Been van (kan er even niet opkomen).

Bronnen:
http://www.theaterboekwinkel.nl/webshop/et...

Ik zou vooral iets KORTS lezen. Heb zelf mijn lijstje met verplichte toneelstukken meegenomen naar de mediatheek en daar de dunste boekjes uitgezocht. Hier kun je relatief makkelijk een verslag over schrijven, omdat er in een korte tijd meer moet gebeuren. Voorbeelden: Antigone van Sophocles (Griekse tragedie) Elckerlijc, een moraliteit (Middeleeuws stuk) Phèdre door Jean Racine (Frans Classicistisch) Volpone van Ben Jonson Veel plezier!

Je hebt natuurlijk de gouwe ouwen: Gijsbrecht van Aemstel Mariken van Nimmeghen Elckerlijc Warenar Als je iets moderners wil kun je misschien bij de link hieronder kijken.

Bronnen:
http://www.theaterboekwinkel.nl/webshop/to...

'Een bruid in de morgen' van Hugo Claus 'De tuinman van de koning' Walter van den Broeck.

Meer volk dan gisteren van Herman Brusselmans. Het staat in het boek Het mooie kotsende meisje (meer volk dan gisteren? En zo ja? Is dat dan allemaal klootjesvolk? Zijn Piet en Jan jeannetten? En zo ja? Waarom geilen ze dan op Astrid? Zal Astrid zich uitkleden? En zo ja? Heeft ze dan grote toeters? Zult u betalen om dit stuk te bekijken? En zo ja? Vindt u ook niet dat u er goedkoop van afkomt? Behoort u ook tot het klootjesvolk? En zo ja? Bent u daar trots op? Wordt er gebeft in dit stuk? En zo ja? Met wie?)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100