Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet de koepel die te zien is in de nieuwe reclame van 'j'adore'?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
1.3K
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
plaats even een linkje van de reclame. De locatie van opnemen van de oudere reclame (2014) is Chateau de Versailles. Misschien bedoel je die wel en heb je gelijk jouw antwoord.
Amadea
8 jaar geleden
Het gaat om deze:http://www.lesechos.fr/medias/2014/09/12/1041791_comment-le-parfum-se-met-en-scene-web-0203749931620.jpg
Amadea
8 jaar geleden
http://www.lesechos.fr/medias/2014/09/12/1041791_comment-le-parfum-se-met-en-scene-web-0203749931620.jpg
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Ja top, die bedoel ik! Maar waar oh waar isdie te vinden??
Antoni
8 jaar geleden
Zo'n groot rond gat in het plafond heet een hemelgat of een oculus. Misschien heb je daar al wat aan bij het vinden van een antwoord.
Antoni
8 jaar geleden
XXXIII vermoedt het al: de reclame is opgenomen in de paleizen van Versailles, zo vind ik ook op verschillende websites. Welke koepel nu precies te zien is en hoe die heet, weet ik (nog) niet.
Amadea
8 jaar geleden
Als je gaat zoeken op koepel en paleis Versailles, dan is alleen te vinden dat het oorspronkelijk de bedoeling was dat daar koepels in zouden komen, maar dat die er niet zijn.
Antoni
8 jaar geleden
Ja, daar ben ik nu ook achter! Op verschillende websites is te lezen dat de koepel een door de regisseur gefantaseerde koepel (imaginery dome) is. Op deze http://www.taryncoxthewife.com/the-beautiful-wife-dior-jadore/ bijvoorbeeld. Ene Lisa schrijft op deze website http://generationnelles.com/2014/09/06/dior-jadore-la-nouvelle-campagne-avec-charlize-theron/ dat die koepel haar daar niet was opgevallen tijdens haar bezoeken aan Versailles... Ik zit dus op het verkeerde spoor...

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Het stukje waar Charlize door de gang rent is opgenomen in de Versailles’ Hall of Mirrors. De scene dat zij in het touw klimt naar de top van de koepel is geheel in CGI opgenomen... green screen opname met motion-tracking camera's e.d. en in de post(productie) de omgeving zoals een deel van de muren en groot deel van koepel als matte(key) over het gefilmde geplaatst.

Toegevoegd na 1 minuut:
http://en.wikipedia.org/wiki/CGI
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Amadea
8 jaar geleden
Die ruimte noemen wij de Spiegelzaal.
Maar dan nog zal een foto van een bestaande koepel gebruikt zijn om dat "CGI"(is daar ook een Nederlandse vertaling voor?) te construeren. Dus blijft nog steeds de vraag staan welke koepel het is!
Antoni
8 jaar geleden
j4ck1nth3b0x, http://en.wikipedia.org/wiki/CGI is een doorverwijspagina. Je bedoelt waarschijnlijk http://en.wikipedia.org/wiki/Computer-generated_imagery of http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_animation. Deze pagina's hebben overigens ook een Nederlandstalige equivalent: http://nl.wikipedia.org/wiki/Digitale_animatie. Amadea, volgens http://nl.wikipedia.org/wiki/Digitale_animatie is de Nederlandse vertaling voor CGI "digitale animatie" of "computeranimatie".
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
@Amadea: "Dus blijft nog steeds de vraag staan welke koepel het is!"
Nee, met CGI(of te wel: Door Computer Genereerde Plaatjes/Video) van die koepel is ontsproten uit het brein van een leger Maya operators, al dan niet gebaseerd op bestaande architectuur. Vaak worden skeletons van Google Sketch(up) geplukt en die als meshes geïmporteerd in Maya/Houdini/3DsMax als leidraad, en behangen met textures van verschillende kathedralen. Ik zei al dat het geheel opgenomen is voor een green-screen en later in de post verwerkt tot een volledig digitale koepel.. (kan geen plaatjes of linkjes plaatsen zonder NDA te schenden) Jij noemt het Spiegelzaal, ik noem het 'Hall of mirrors'...
Op deze website http://artplastoc.blogspot.nl/2015/01/320-les-decors-prestigieux-de-la-pub.html wordt stellig beweerd dat dit de koepel van de kapel van Lodewijk IX van het Hôtel des Invalides is.

Volgens die website zouden er twee ruimtes in de video handig met elkaar zijn gecombineerd: de spiegelzaal van het kasteel van Versailles en de genoemde koepel.

Persoonlijk zie ik weinig overeenkomsten tussen de koepel uit de reclame en de koepel van het Hôtel des Invalides. Als de koepel van het Hôtel des Invalides werkelijk is gebruikt voor de reclamefilm, dan is er door de filmmakers veel veranderd aan het originele beeld.
(Lees meer...)
8 jaar geleden
Het is een digitaal bewerkte foto van de koepel boven het praalgraf van Napoleon I, in de Eglise du Dôme te Parijs. Dit kerkgebouw is gebaseerd op de Sint Pietersbasiliek in Rome.

Zie bijvoorbeeld http://keepcalmandcaryon.com/wp-content/uploads/2013/07/IMG_1365.jpg
(Lees meer...)
Amadea
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding