als je in boeddhisme gelooft geloof je dus in buddha's waar geloof je nog meer in en wat mag je bijvoorbeeld niet doen'?

waar geloof je nog meer in wat mag je niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het achtvoudige pad Het edele achtvoudige pad bestaat uit: Juist (zuiver) begrijpen (van de oorzaken van het lijden en de oplossing hiervan) Juiste intenties (streven naar verlichting ten behoeve van alle levende wezens) Juist spreken (niet kwaadspreken en liegen) Juiste handelingen (niet doden, niet stelen, geen misbruik van zintuiglijke genoegens, niet liegen, geen alcohol en drugs). Men kan ook de acht voorschriften, de tien voorschriften of de geloften (patimokkha) voor monniken of nonnen naleven. Juist levensonderhoud (beroep) (geen beroep dat anderen kwaad doet) Juiste inspanning (streven naar de juiste gedachten en geestestoestand) Juiste aandacht (vipassana) Juiste mentale absorptie (samadhi (meditatie)). Het achtvoudige pad wordt vaak ook kort omschreven als prajna (inzicht, wijsheid), sila (moraliteit, ethisch goed gedrag), en samadhi (meditatie). Het achtvoudige pad wordt gezien als een pad naar de verlichting, maar veroorzaakt niet de verlichting, net zoals een pad naar de berg kan leiden, maar deze berg niet veroorzaakt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Boeddhisme

Als je Boeddhist bent, geloof je helemaal niet in Buddha's. Het Boeddhisme is geen geloof, maar een filosofie, een levenswijze. Begin je te verdiepen in de 4 edele waarheden, het achtvoudige pad en de keten van voorwaardelijk bestaan. Als je er mee aan de slag wil, zijn er verschillende boeken die je zou kunnen lezen, zie onderstaande link. Ook zijn er websites die je kunnen helpen, zie onderstaande link.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresulta...
http://www.hetbodhiblad.nl/Boeddhisme__bas...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100