Wat is eigenlijk (een) 'Amineko' ?

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het haken van wat katten die in handwerkkringen (niet zo breed trouwens) blijkbaar bekend zijn / staan onder de naam 'Amineko'.
Gek genoeg kan ik nergens de oorsprong van die naam / dat woord vinden, en schijnt niemand het te weten.

Is het een Japans woord gewoon (voor Kat ofzo)? Of een tekenfilmfiguur of iets dergelijks ala Nijntje ? Een naam voor de techniek ?(Dat denk ik niet trouwens, volgens mij is het gewoon Amigurumi). De naam van een ontwerper ? Ik slaag er niet in de juiste info te vinden.....hellep !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het Japanse woord voor kat is "neko", naar ami zoek ik nog even. Toegevoegd na 2 minuten: "Ami" is een veelvoorkomende naam in het Japans, blijkbaar. Misschien dat de eerste die zo'n katje haakte "Ami" heette? Toegevoegd na 10 minuten: Maar nee, "amu" is inderdaad "haken". In de samentrekking verandert de u in een i. Zie bron 2 ;) Dus de eerder genoemde "gehaakte kat" is helemaal ok.

Ameniko (means Crochet Cat) Crochet = gehaakte

Bronnen:
http://yarntothemax.blogspot.com/2007/04/m...

Ik vindt bij het googelen op crotchet amineko slechts "gehaakte kat', maar wel veel pagina's met Chinese of Japanse tekens, dus dat zal er vast wel mee te maken hebben. Uberleuk trouwens die katten, heb je daar een nederlandse beschrijving van? Ben al meer dan een jaar aan het haken met een plaid, almaar in de rondte omdat ik verder eigenlijk niet (meer) weet wat ik nog moet haken. En toevallig (ècht waar!) had ik hem gisteravond net even weergepakt. Maar zo'n kat vindt ik echt super! Toegevoegd na 1 minuut: Opes, ik was alweer te laat, en het moet googlen zijn trouwens ;-) Maar als je een Nederlandse beschrijving daarvan hebt (of een link) dan houdt ik mij aanbevolen! Toegevoegd na 2 minuten: Of is 'Ami" anders niet slapen ofzo? Of is dit toevallig een slapende "Amineko'?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100