Hoe leer ik zingen?

Ik heb het nooit gewild, maar als ik nu Pommelien Thijs hoor zingen wil ik ook zo graag mooi kunnen zingen. Omdat ik dat vroeger nooit wou heb ik nooit gezongen en daarom is mijn zangstem ook heel vals geworden. Ik ben best verlegen dus durf ik geen zangles te volgen omdat ik me schaam om mijn valse stem. Hoe leer ik toch mooi zingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De juiste technieken Om je stembanden om de juiste manier te gebruiken begin je bij het aannemen van de juiste houding. Ga staan en zet je voeten iets uit elkaar, zodat je longen op volle kracht kunnen draaien. Denk er ook aan dat je vanuit je buik ademt in plaats vanuit je borst. Tijdens zangles doe je bijvoorbeeld ook oefeningen om op de juiste manier in en uit te ademen tijdens het zingen, zodat je niet zo snel buiten adem raakt. Train die stembanden Je stembanden bevatten spieren en hoe vaker je deze traint, hoe beter ze worden. Uiteraard kan je ook deze spieren beschadigen als je ze niet goed gebruikt. Begin voor het zingen daarom altijd met opwarm oefeningen, zoals het bekende ‘la la la la la la la’ waarbij je alle noten en de toonladder afgaat. Oefening baart kunst en dat geldt zeker voor je stembanden. Als je iedere dag een half uurtje zingt zal je merken dat je stembanden verbeteren en sterker worden. Iedereen heeft een eigen stemgeluid Dat iedereen kan zingen betekent natuurlijk niet dat je iedereen exact na kan zingen. Iedereen heeft namelijk een eigen stemgeluid. Bij de een ligt dat hoger dan bij de ander. Wanneer je veel oefent met zingen merk je vanzelf welke noten prettig liggen en welke noten misschien te hoog of te laag zijn. Probeer voor het oefenen een artiest te vinden die ongeveer hetzelfde stemgeluid als jijzelf heeft. Dat maakt het zingen namelijk een stuk makkelijker en leuker. Als je echt serieus aan de slag wil gaan met zingen is het aan te raden om professionele zanglessen te nemen.

Bronnen:
https://muziekschool.nl/kan-echt-iedereen-...

Ga op zangles je hoeft je nergens voor te schamen, ga bij een onbekende leraar of leraares op les je kan in je eentje op les maar ook met zijn tweeën in een les. Iedereen heeft een andere stem en als het echt enorm vals is (wat het waarschijnlijk niet is) zal de leraar(es) jouw daar vast wel mee helpen. Je kan het ! Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100