Is het toegestaan om een niet scherp vlindermes (afgerond) te importeren naar Nederland?

Ik wil graag een trainer vlindermes bestellen om trucjes mee te doen en als versiering. Maar in de wet staat dat vlindermessen totaal verboden zijn in Nederland. Nu vraag ik me dus af of trainers of afgeronde versies wel toegestaan zijn (om te importeren).

Toegevoegd na 1 minuut:
Hier is de versie die ik wil bestellen: https://www.cutss.com/collections/cs-go-butterfly-knives/products/black-night-painting-butterfly-knife-for-training-practice

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind het een goede vraag. Deze is overigens eerder gesteld. Maar dat ging om een vlindermes dat er anders uit ziet dan degene die jij wilt. Ik zeg dat het niet verboden is. Want het is geen mes. Het is een bot stuk staal met 2 metalen handvatten. Volgens de politie mag je een trainer gewoon hebben. In de bronnen de eerder gestelde vraag. En wat de politie zegt. :-) Toegevoegd na 2 minuten: Let bij bestellen even op. Als het van buiten Europa komt moet je waarschijnlijk nog inklaring betalen. Dat is voor bedragen van boven de €20,- dacht ik. Maar dat moet je even nakijken bij de belastingdienst.

Bronnen:
http://www.startpagina.nl/v/maatschappij/w...
https://www.vraaghetdepolitie.nl/boetes-en...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100