Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kon je luipaardgekko's ook vis geven?

Zou je vis, of ander niet(meer) levend vlees geven? (denk aan kip, vis, heb wel eens gehoord over honden en kattenvoer (?)) i.p.v krekels ed.?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De voeding voor welk reptiel dan ook ligt wat anders als de voeding van bijvoorbeeld een knaagdier, kat of hond. In tegenstelling dat de meeste standaard huisdieren is voer voor reptielen niet in brokjes vorm of vlees in blik. Zo ook niet voor luipaardgekko’s.

Het natuurlijke dieet van Eublepharis macularius in de natuur bestaat voornamelijk uit de lokale verschillende soorten insecten. Uit de literatuur blijkt dat ze ook wel hagedissen eten ( bron: Global Gecko Association) die kleiner zijn dan zij zelf. Uit gevangenschap zijn er een aantal verhalen bekend dat volwassen luipaardgekko’s hun jongen hebben opgegeten. Hierbij hebben wij bij kennissen een voorbeeld meegemaakt kannibaal “Frits” een jong opat wat bijna net zo groot was als zichzelf!

Ook in gevangenschap moet er een keur aan levende insecten worden aangeboden. Hierbij is onderscheid te maken tussen de commerciële voederinsecten, en de insecten die in het wild te vangen zijn. In toevoeging op insecten kun je af en toe een baby muisje (pinkie) geven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding