hoe maak ik nep taartjes?

de vakantie is er dan wel, maar het weer laat zich afweten en ik ben op zoek naar iets wat voorkomt dat de kids elkaar gaan 'bezighouden' (pff... ) :)

het lijkt ons een leuk idee om kleine nep taartjes maken van gips, figuurdeeg, zeep of iets anders (niet eetbaar materiaal) die je voor de sier op een schaal kan leggen (of oma mee kan foppen uiteraard)

maar hoe pakken we dit aan? wat hebben we nodig, en welke leuke ideetjes kunnen we uitwerken? wie heeft ervaring en tips, of andere crea bea ideetjes? alles is welkom!!!

kortom een link en/of een zo duidelijk mogelijke omschrijving (en het liefst met plaatjes) do's and dont's worden erg op prijs gesteld.

het gaat om kleinere gebakjes/hapjes/bonbons etc.
(dit komt het achterliggende entertainment gehalte ten goede, de vakantie duurt nog lang!!!)
;-)

alvast bedankt!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alvast een site voor je: http://mens-en-samenleving.infonu.nl/ouder-en-gezin/34420-knutselen-met-kinderen-thema-feest.html Toegevoegd na 16 minuten: http://www.knutselidee.nl/verjaardag/gipsgebakjes.htm http://www.knutselidee.nl/thema/verjaardag.htm Veel ideetjes om met kids te doen. Toegevoegd na 28 minuten: Zeepjes taart: http://thedigitalbakery.blogspot.com/2010/09/hoe-maak-je-een-taart-van-zeep.html

Ik zou Fimoklei gebruiken. Dat is in allerlei kleuren te koop en niet-eetbare klei, die niet uithardt in de lucht en die je in een half uur op 120 graden kunt afbakken in de oven, als je blij bent met je creatie. Er zijn foto's te vinden op internet, van fimoklei-bonbons. Als voorbeeld voor jezelf en de kinders zou ik een doos bonbons kopen. Dat maakt het maken van de bonbons wel zo makkelijk. Toegevoegd na 15 minuten: Je zou behalve bonbons trouwens ook (Engelse) drop kunnen namaken :) Hieronder twee fotootjes van Fimoklei-bonbons en -dropjes. Op Youtube zijn vele zogenaamde "tutorials" voor fimo te vinden; filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe het maken van bijvoorbeeld bonbons, dropjes, of taartjes moet. Zoek bijvoorbeeld op "fimo tutorial chocolate"; zo vond ik het onderstaande filmpje. Fimoklei is te koop in hobbywinkels, maar ook online; bij hobbytotaalservice.nl rekenen ze geen verzendkosten, zie bron.

Ik heb ze wel gezien van brooddeeg , en die kun je dan zelf verven. Ik heb geen handleiding voor dat broodbakken maar dat is misschien wel te googelen. Ik hoop dat je iets hebt aan dit idee.

Een basis van piepschuim. Zie bronnen, maar ze zijn wel in het engels. Toegevoegd na 20 minuten: De onderste zijn voor cupcakes, lijken me makkelijk om te maken, van de spuitbare schuim wat hard wordt. Toegevoegd na 20 minuten: De onderste zijn voor cupcakes, lijken me makkelijk om te maken, van de spuitbare schuim wat hard wordt. Toegevoegd na 20 minuten: De onderste zijn voor cupcakes, lijken me makkelijk om te maken, van de spuitbare schuim wat hard wordt. Toegevoegd na 21 minuten: En nog een nederlandse met gips: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=99269

Bronnen:
http://www.craftyavenue.com/school/article...
http://www.ehow.com/how_4881929_make-fake-...
http://www.ehow.com/how_5497047_make-fake-...
http://www.instructables.com/id/Fake-Cupcakes/
http://www.youtube.com/watch?v=mp1pOvCvjmM

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100