De standaard volgorde is eerst de onderdelen verven en daarna de set in elkaar zetten, bouwen. Kleine onderdelen die bij het openen van de doos nog in een plastic raamwerk vastzitten kan je het beste tijdens het verven vast laten zitten. Dat betekent wel dat je het niet-geverfde deel na het losmaken nog zal moeten verven. Door zo te werken kan de verf makkelijker drogen en houd je goed onderscheid tussen de verschillende kleine onderdelen. Je zal wel rekening moeten houden met de droogtijd van de verf. Dat kan soms zo'n 24 uur zijn.
Ik ben het dus oneens met @Bhagavad die in de reacties op de vraag schrijft dat bouwen eerst moet en verven later. Wie zich er makkelijk van af wil maken, kan ervoor kiezen om het model pas na het bouwen te verven: je ziet immers toch alleen de buitenkant, zou je kunnen denken. Serieuze bouwers kiezen hier niet voor, zo is mijn ervaring. Het is, voorzover ik weet, ook niet de manier die in de bouwinstructies van de modelbouwdozen is vermeld. Je zou er wel voor kunnen kiezen om de kant van onderdelen die na het bouwen niet meer zichtbaar is, niet te voorzien van verf.
Ik ben het ook oneens met @Ivana die in de reacties schrijft dat het jaren duurt voordat je het bouwen onder de knie hebt. Als je de gebruiksaanwijzing volgt, is het bouwen best te doen. Het bouwen van een groot bouwpakket duurt echter wel lang: je moet dus geduld hebben voordat je resultaat ziet.
...
De handleiding vind je hier: https://www.gebruikershandleiding.com/Revell-1-535-USS-Missouri-Battleship/preview-handleiding-602455.html
Daarin staat vermeld: Scrape plating and paint from areas to be cemented. Dat betekent dat je de verf moet verwijderen van de delen die je lijmt; impliciet wordt hiermee aangegeven dat het verven vóór het lijmen moet worden gedaan.
Toegevoegd op 21 juli 2019 11:49: bron, tekst
- Bronnen:
-
https://www.gebruikershandleiding.com/Reve...