Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak ik mooie foto's van een concert?

Als ik met een digitale fotocamera foto's maak van bv een artiest die binnen in een zaal optreed zijn ze erg donker. Ondanks dat er een hoop licht op een podium aanwezig is.
Weet iemand misschien hoe ik de digitale fotocamera zo in kan stellen (denk bv aan ISO instelling en dergelijke) zodat deze foto's er wel mooi uit komen te zien?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
788

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Een langere sluitertijd kan hierbij helpen, alleen loop je dan meteen het risico dat je onderwerp onscherp wordt als hij of zij beweegt, wat de meeste artiesten natuurlijk wel doen (het zijn net mensen!). Een statief is meestal niet handig bij een druk bezocht concert en geeft je minder vrijheid, maar zorgt wel voor scherpere foto's dan wanneer je uit de hand schiet, sowieso met een lange sluitertijd.
Verder zou ik de ISO waarde niet hoger dan 1600 instellen, en je diafragma zo open mogelijk (= kleinste f-getal), en je hebt als het goed is ook een optie voor belichtingscorrectie, waarbij je kunt "plussen" (= lichter maken) en "minnen" (donkerder).
Flitsen zou ik nooit doen, de foto's worden er niet mooier op en de meeste artiesten stellen het niet echt op prijs...
Hoop dat je hier wat aan hebt, succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding