Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan iedereen een blindedarm ontsteking krijgen? Wanneer heb je een verhoogd risico?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen kan een blindedarmontsteking krijgen. Er is geen groep aan te wijzen van mensen, die een verhoogd risico hebben, op het krijgen van appendicitis. Blindedarmontsteking is meestal het gevolg van een bacteriële infectie, maar de reden voor de ontsteking is onbekend. Daarnaast kan dit deel van de darm verstopt raken door een brokje ontlasting of door draadwormen, waardoor zij ontstoken en geïnfecteerd raakt. Bij jonge kinderen of mensen boven de 65 jaar, kunnen de verschijnselen bedrieglijk mild zijn, zodat de diagnose van de acute fase eerder gemist wordt. Deze groepen lopen daarom meer risico op een buikvliesontsteking of een abces.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Volgens mijn tante ligt het aan Zwitserland. Ik heb namelijk evenals mijn tante en mijn oom (los van elkaar, met vele jaren er tussen) een blindedarmontsteking gehad tijden de vakantie in Zwitserland. Natuurlijk niet echt waar maar je zou het bijna gaan denken. Een blindedarmontsteking is niet te voorkomen. Zoals de naam al zegt gaat het hier om een ontsteking (meestal door een bacterie) Net zoals je andere ontstekingen kan krijgen, kan je dit ook in je blindedarm krijgen. Andere oorzaken kunnen zijn ontlasting-indikking en worminfectie. Het is belangrijk om bijvoorbeeld vezelrijk voedsel te eten. Blindedarmontsteking komt dan ook minder voor in landen waar veel vezels gegeten worden. Onderzoekers hebben echter de link tussen vezelrijkvoedsel en blindedarmontsteking nog niet kunnen leggen. Overigens werd mij 25 jaar geleden al in Zwitserland verteld dat daar bij elke buikoperatie (voor andere redenen dus) preventief de blinde darm werd weggehaald. Lijkt me niet echt verkeerd.

ik had zelf ook een blindedarm onsteking gekregen ,mijn blindedarm was opengebarst en moest worden geopereerd(weg gehaald). het oorzaak was dat ik op een dag echt veel had gegeten, meer dan wat ik normaal at. ik zat vol en at nog 1 portie op,daarna nog een ijsje. die dag daarna had ik echt bijkpijn en kon ik niet poepen die dag daarna was ik geopereerd,alles verliep goed ik had aleen een litteken van over .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100