Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

verkouden in de zomer heeft dit een invloed op natuur of weer ?

ik ben erg verkouden nu.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Griep en verkoudheid wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Het influenza virus heeft een lipide (vet) laagje rondom het celmembraan. Dit vetlaagje wordt in de winter onder invloed van kou zeer taai. Denk maar aan gestolde boter. Dit maakt het virus in de winter zeer succesvol omdat het een taai laagje aan de buitenkant heeft en via de hand van mens op mens wordt overgedragen. Als iemand vervolgens zijn vinger in de mond stopt dan smelt dat vetlaagje en dan kan het virus de slijmvliezen binnendringen. In de zomer smelt dat vetlaagje rondom het influenza virus sowieso door de warme buitentemperaturen. Onder invloed van UV licht en omdat de celmembraan kwetsbaar is, sterft het voordat het schade kan aanrichten. Dit is de reden waarom het griep of verkoudheidsvirus zo succesvol is als het kouder wordt. Het influenzavirus kan zich desondanks dit gegeven evengoed beperkt verspreiden in de zomer. In de zomer zijn mensen immers veel sneller geneigd lichaamscontact te hebben.

Nee, maak je maar geen zorgen. Jouw verkoudheid doet niets met de natuur of het weer.

Nee, dan heb je dit keer een verkouden zomervirus opgelopen, of een zomerverkoudheidsvirus. Net hoe je het noemt.

nee, het is een virus, en dat kan je altijd oplopen. alleen is in de winter de kans wat groter, omdat mensen dan vaker opeen binnen zitten met de ramen dicht.

Jouw verkoudheid heeft niets te maken met ons kwakkelende zomerweer. Want dan zou in zuid Spanje, Turkije, Griekenland enz nooit iemand verkouden mogen zijn haha!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100