Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als iemand gordelroos heeft, is dat dan besmettelijk voor een ouder persoon, als die een jaar of tien terug ook al gordelroos heeft gehad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

op deze site staat het uitgebreide antwoord http://www.gordelroos.nl/ hier een antwoord in mijn woorden: ja het kan terug komen omdat het virus in bepaalde delen van het ruggemerg blijft zitten dus als je een lage weerstand heb kan het weer terug keren lijkt me dus ook dat je via een anders besmet kan raken maar dan moet je maar even op de site kijken Toegevoegd na 40 seconden: o ik had niet gezien dat er al iemand de site had gegeven sorry

Bronnen:
http://www.gordelroos.nl/

Gordelroos is voor iedereen besmettelijk, vooral als de blaasjes open zijn.

Bronnen:
http://www.gordelroos.nl/

de gordelroos zit al in je lichaam (zou kunnen ruggemerg, dat weet ik niet) dus je hoeft niet een ander met gordelroos tegen te komen om het weer te krijgen, een lage weerstand is genoeg.

Als je eenmaal het virus - Herpes Zoster - hebt, kun je een uitbraak van gordelroos krijgen, omdat het in je lijf aanwezig blijft. Je kunt het dus niet opnieuw van een ander krijgen (besmetting), maar je kunt wel een opvlamming krijgen en dus weer last. Bijna iedereen heeft het virus bij zich, het veroorzaakt in de kinderjaren waterpokken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100