Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe herken je een vastzittende darm bij een liesbreuk?

Ik ben 16 en heb langs beide kanten een liesbreuk. Alleen ben ik bang dat mijn darm vast gaat zitten en het niet door zal hebben... ik heb binnne 3-4 weken een operatie maar tot die tijd ga ik er mee moeten leren leven. Hoe kan ik herkennen dat hij vast zit? Want ik wil er op tijd bij zijn en naar de wc gaan is ook niet al te makkelijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal kan het geen kwaad om enige tijd met een liesbreuk rond te blijven lopen. Een enkele keer komt het voor dat een breuk bekneld raakt. De breuk kan dan toenemen in grootte, rood verkleuren en doet meestal veel pijn. Het kan tot misselijkheid en zelfs tot buikpijn en braken leiden als de voedseldoorgang in de darm door beklemming in de breukpoort is afgesloten. Vaak is dan een spoedoperatie nodig. Je merkt het acuut door ernstige klachten en dan is het belangrijk om gelijk contact op te nemen met huisarts of huisartsenpost. Maar om je gerust te stellen: dijbreuken hebben eerder de neiging in te klemmen dan liesbreuken.

Bronnen:
https://www.rijnstate.nl/aandoening-en-beh...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100