Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom wordt je met de ziekte van Lyme moe?

Weet jij het antwoord?

/2500

De ziekte van Lyme is een infectieziekte. Je lichaam moet voortdurend tegen de infectie vechten. Dat kost veel energie. Hierbij kunnen ook koorts en griepachtige verschijnselen optreden. Ondanks de juiste behandeling ontwikkelen ongeveer 10 tot 20 van de mensen gewrichtspijnen, geheugenproblemen en vermoeidheid gedurende ten minste zes maanden.

Toegevoegd op 25 November 2021 15:19: bron
Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lyme_disease

De ziekte van Lyme is een bacterie-infectie, veroorzaakt door een tekenbeet. Verschijnselen van deze infectieziekte kunnen zijn met name: huidverkleuring (zoals een ring of een vlek), koorts, spierpijn, gewrichtspijn, gewrichtsklachten, huidklachten, zenuwklachten en hartklachten. Het gevolg van deze verschijnselen is vaak: moeheid, soms extreme moeheid. De moeheid is dus niet een direct gevolg van de ziekte van Lyme maar een indirect gevolg. Bron: o.a.: https://www.rivm.nl/ziekte-van-lyme

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100